24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Tάδε έφη ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νίκος Σαντορινιός...Τι άλλο θα σκαρφιστούν! «Νερά καθαρότερα από πριν σε 20 μέρες...Δεν υπάρχει πετρελαιοκηλίδα, αλλά διάσπαρτες κηλίδες…»

Σε 20 ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι διαδικασίες απάντλησης και καθαρισμού των ρύπων από το «Αγία Ζώνη ΙΙ», στις πληγείσες περιοχές και τα νερά θα είναι «καθαρότερα από πριν», διαβεβαίωσε ο

υφυπουργός Ναυτιλίας Νίκος Σαντορινιός, σχετικά με το πότε θα είναι και πάλι ασφαλές για τους λουόμενους της Αττικής να κολυμπήσουν.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ για την έκταση των θαλάσσιων ρύπων ο κ. Σαντορινιός
τόνισε πως «δεν υπάρχει κηλίδα με την έννοια της πετρελαιοκηλίδας» αλλά μόνο «διάσπαρτες κηλίδες» πετρελαίου σε όλη την περιοχή από τον Πειραιά μέχρι και την Γλυφάδα και τη Σαλαμίνα.

Η μεγαλύτερη ποσότητα των 2,5 χιλιάδων τόνων καυσίμων που μετέφερε το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» της ναυτικής εταιρείας «Αγία Ζώνη», παραμένουν μέσα στο δεξαμενόπλοιο, επισήμανε ο υφυπουργός.


Αποφεύγοντας τις «πρόχειρες εκτιμήσεις» ο κ. Σαντορινιός εγγυήθηκε ότι θα ερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα, σχετικά με τη βύθιση του πλοίου.

Απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για αρχική υποεκτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης, τα ξημερώματα της Κυριακής, ο κ. Σαντορινιός τόνισε πως βρέθηκε αμέσως σκάφος του λιμενικού στο σημείο και μέσα σε 4 ώρες είχαν γίνει όλες οι ενέργειες για να υπογραφεί η σύμβαση για την ανάπτυξη φράγματος γύρω από το δεξαμενόπλοιο.

Στις εργασίες καθαρισμού μετέχει, μεταξύ άλλων, το μεγάλο ειδικό σκάφος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας για τον καθαρισμό των θαλασσών, τρία πλωτά του λιμενικού σώματος που επιχειρούν στα παράλια της Αττικής και περίπου 9 συνεργεία που επιχειρούν από στεριάς για τον έλεγχο των ρύπων.