24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Το πρωτάθλημα της Superleague αρχίζει με Ολυμπιακό-Λάρισα, Αστέρα-ΠΑΣ και Ξάνθη-Λαμία


Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τους 16 «μονομάχους» του φετινού πρωταθλήματος

Ε-Ε-Έρχεται!

Μετά τον… λευκό καπνό στα τηλεοπτικά, ακριβώς 80 μέρες μετά την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ (τα οποία μας… αποχαιρετούν),

το 59ο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί σε μορφή εθνικής κατηγορίας, το 39ο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου και το 12ο με την επωνυμία


 Σούπερ Λίγκα, επιστρέφει! Η αυλαία ανοίγει με τρια ματς: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα (19:15, Novasports3), Ξάνθη-Λαμία (19:15, Novasports 2) και Ολυμπιακό-Λάρισα (21:30, Novasports 1).

Μαζί, δε, με Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία!

Αλλά, ποιος νοιάζεται για δαύτους;

Γιατί, παραδεχθείτε το.

Όσο και να την κράζετε, για το ένα, το άλλο, το τάδε, το δείνα, η Σούπερ Λίγκα σάς έλειψε!

Για αυτό και το sport-fm.gr σάς τη σερβίρει και σας εύχεται… καλή όρεξη! 

Προσοχή, ακολουθεί κλισέ: Η νέα Σούπερ Λίγκα έχει όλα τα φόντα να είναι καλύτερη από την περσινή.

ΟΚ, το ακούτε κάθε χρόνο, αλλά, πράγματι, με τις κινήσεις των ομάδων και όχι μόνο των τεσσάρων «μεγάλων», στο μεταγραφικό παζάρι, υπάρχει, λογικά, η ελπίδα πως θα δούμε κάτι πιο ωραίο φέτος, τουλάχιστον από άποψη σασπένς -μακάρι και θεάματος.

Το «θα δούμε», ωστόσο, ακούγεται κάπως οξύμωρο, καθώς τα «βαριά» ονόματα του πρωταθλήματος «κουβαλάνε»… καμπάνες από την περασμένη σεζόν. 

Επτά αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τον ΠΑΟΚ, τρεις για την ΑΕΚ, δύο για τον Ολυμπιακό και μία για τον Παναθηναϊκό!

Ακόμη και έτσι, το -σαφώς- ενισχυμένο Big-4 υπόσχεται πως η «κούρσα» θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον
φέτος -και πως δεν θα είναι για έναν ή δύο. 

Καταρχήν, ας ξεκινήσουμε από το φαβορί, όχι μόνο βάσει ρόστερ, αλλά, κυρίως, από το γεγονός ότι είναι ο εν δυνάμει πρωταθλητής, τον Ολυμπιακό. Το περσινό πάθημα, λοιπόν, φαίνεται πως έγινε μάθημα για τους Πειραιώτες, που μπορεί να κατέκτησαν τον τίτλο, αλλά η χρονιά είχε πολλή μουρμούρα. Για όλους τους γνωστούς λόγους…

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» ενισχύθηκαν σημαντικά και μάλιστα, σε χρόνο-ρεκόρ (για τα ελληνικά δεδομένα), με τους Εμενίκε, Οφόε, Καρσελά και τον Ζιλέ να μπαίνει ως «κερασάκι στην τούρτα». Ήρθαν, επίσης, οι Βούκοβιτς, Ταχτσίδης και Μίλιτς, ενώ επέστρεψαν -καλύτεροι από ποτέ, όπως δείχνουν- οι δανεικοί στον Πανιώνιο, Μπεν και Σιώπης. Το ότι ο Ολυμπιακός έχει «δυναμώσει» φέτος, φαίνεται, ίσως και από το γεγονός ότι βασικοί και αναντικατάστατοι παίκτες του (όπως ο Μάρτινς, για παράδειγμα), είναι, πλέον, εκτός πλάνων!

Το κυριότερο, ωστόσο, είναι πως η περσινή, απίστευτη ταλαιπωρία, με τις πολλές αλλαγές στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, ανήκει, πια, στο παρελθόν, αφού ο Ολυμπιακός εμπιστεύτηκε στο «τιμόνι» του τον Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος, μέχρι στιγμής, τα πηγαίνει εξαιρετικά. Και αν ο πρώτος και μεγάλος στόχος της ομάδας, να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League, επιτευχθεί, τελικά, τότε η σεζόν θα ξεκινήσει κάτι παραπάνω από ιδανικά, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον σύλλογο του λιμανιού, που, θυμίζουμε, θέλει φέτος να γράψει ιστορία, κατακτώντας το 8ο σερί πρωτάθλημά του. 




Πάμε στους δύο «δικέφαλους» τώρα, που αμφότεροι παρουσιάζουν μεγάλη ομοιογένεια, σε σχέση, πάντα, με την περασμένη σεζόν. Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ διατήρησαν τον βασικό τους κορμό. Ειδικά, δε, οι «ασπρόμαυροι», δεν έχασαν ούτε έναν 11αδάτο παίκτη τους, προσθέτοντας, μάλιστα, στο ρόστερ τους τον γκολκίπερ Ρέι, για να αντικαταστήσει τον τραυματία Γλύκο και τον αριστερό μπακ Λεβέκ -αν και η πιο σημαντική μεταγραφή είναι, ίσως, η επιστροφή του Μακ. Παρ' όλα αυτά, το ζητούμενο για τον Κυπελλούχο Ελλάδας είναι να διορθωθεί άμεσα… και αναίμακτα η κακή επιλογή του Στανόγεβιτς, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, πάντως, να έχει φέρει, ήδη… αέρα αισιοδοξίας στην Τούμπα.

Από εκεί και πέρα, μένει να δούμε αν ο Ιβάν Σαββίδης θα βάλει τέλος στην γκρίνια του κόσμου, για το γεγονός ότι, παρά την οικονομική ευρωστία, δεν έχει φέρει το μεγάλο όνομα στη Θεσσαλονίκη. Και πώς θα το κάνει αυτό; Μα, φυσικά, ντύνοντας ξανά στα ασπρόμαυρα τον διακαή πόθο και του ίδιου, Αντελίνο Βιεϊρίνια! 



Σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ, με εξαίρεση τον Αραούχο (περίπτωση, φυσικά, που συνεχίζει να «παλεύει» η Ένωση), ουδείς βασικός την… έκανε. Οι «κιτρινόμαυροι», αντίθετα, πλαισίωσαν το υπάρχον ρόστερ, παίρνοντας παίκτες σε θέσεις που, πέρυσι, «πονούσαν» πολύ, όπως, για παράδειγμα, τον Τσόσιτς, ενώ αποκτήθηκαν, επίσης, οι Λόπες, Τρίστασον, Κλωναρίδης και ο Γιακουμάκης -ο οποίος αφήνει υποσχέσεις για ωραία πράγματα. Το μεγάλο «στοίχημα» για την ΑΕΚ, όμως, είναι το αν ο Λιβάγια θα βγει… Αραούχο, κάτι που, προς το παρόν, δεν συμβαίνει, με το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ να είναι κάτι παραπάνω από εμφανές.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει να δούμε τι θα γίνει και με τον Γιόχανσον, καθώς, αν φύγει ο Σουηδός, η Ένωση θα χρειαστεί να βγει στο… παζάρι, προκειμένου να αντικαταστήσει έναν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της. Όλα αυτά, πάντως, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, καθώς προέχει η πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Europa League. Είναι δεδομένο, ωστόσο, πως η φετινή ΑΕΚ, που, όπως και ο Ολυμπιακός, ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της σε χρόνο dt, το… λέει πως θέλει το πρωτάθλημα, γεγονός που αποτυπώνεται και στοιχηματικά, αφού δίνεται δεύτερο φαβορί, πίσω από τους «ερυθρόλευκους». 

Και κλείνουμε το Big-4 με τον Παναθηναϊκό, η μεγαλύτερη μεταγραφή του οποίου έχει γίνει από τον περασμένο Δεκέμβρη και ακούει στο όνομα Μαρίνος Ουζουνίδης! Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έχει μετατρέψει το… χάλι του Στραματσόνι σε πραγματική ομάδα, γεγονός που αποδεικνύεται και φέτος, στα μέχρι τώρα ευρωπαϊκά ματς των «πράσινων» -παρά την ήττα (με ανατροπή) από την Αθλέτικ, στη Λεωφόρο. Με την έλευση του Αντρές Τσάβες, μάλιστα, υπάρχει η ελπίδα πως το κενό του Μάρκους Μπεργκ δεν θα είναι, τελικά, τόσο δυσαναπλήρωτο, με τον Αργεντινό επιθετικό να αποτελεί προσωπική επιλογή του Έλληνα προπονητή.

Αισιοδοξία, δε, επικρατεί και με τις προσθήκες των Λουτσιάνο, Καμπέσας, Γιόχανσον, Κολοβέτσιου και Άλτμαν. Κενά, βέβαια, υπάρχουν ακόμα στα εξτρέμ, όπως και στο αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς ο Χουλτ κοντεύει να… σκάσει, ωστόσο, αν καλυφθούν και αυτά, τότε ο Ουζουνίδης θα μπορεί να κάνει αυτό που έχει αποδείξει πως ξέρει να κάνει άριστα: Να «χτίσει» μια ομάδα συνόλου, που θα παίζει με πάθος και ψυχή ως το 90'! Και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, χωρίς την κούραση από τα ευρωπαϊκά ματς στη νέα σεζόν, ποιος ξέρει πού μπορεί να φτάσει…






Ώρα για τα, πραγματικά, μεγάλα ερωτηματικά, τώρα! Ξεκινάμε με τον Πανιώνιο, ο οποίος ήταν εκπληκτικός στην περσινή σεζόν, φτάνοντας να διεκδικήσει ακόμη και το πρωτάθλημα. Παρότι η βάση της ομάδας… ξεριζώθηκε, αφού Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Σιώπης και Μπεν έφυγαν, ενώ και ο Τασουλής πωλήθηκε στη Λανς, οι «κυανέρυθροι» δείχνουν έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν ΚΑΙ φέτος.

Στα ματς με Γκόριτσα και Μακάμπι, η ομάδα του… νέου, Μιχάλη Γρηγορίου, είχε πολύ καλή παρουσία και μόνο λόγω της απειρίας της αποκλείστηκε, τελικά, από τους Ισραηλινούς. Ο γκολκίπερ Κότνικ, ο στόπερ Μπανανά και οι μπακ Χατζισαφί και Σαμαραντάς φαίνεται πως «έδεσαν» αμέσως, ενώ ο Λάζαρος Λάμπρου δείχνει έτοιμος για το «μπαμ» στην καριέρα του. Μοναδικό πρόβλημα, ίσως, είναι το μικρό ρόστερ του Πανιωνίου, αλλά και το πώς θα διαχειριστεί το γεγονός ότι ξεκίνησε πάρα πολύ νωρίς την προετοιμασίας του. 




Ατρόμητος και Ξάνθη, από την άλλη, είναι παντελώς… άλλες ομάδες! Από τους Ακρίτες αποχώρησαν όλοι, σχεδόν, οι βασικοί της περσινής σεζόν (Γιουνές, Βασιλακάκης, Λάζιτς και Σολτάνι), ενώ έφυγε, φυσικά και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Ράσταβατς να αναλαμβάνει το restart του θρακιώτικου συλλόγου, που έφερε στην Ξάνθη Γέντρισεκ, Κάστρο, Κασάδο, Μπρίτο και Μπουλά.

Όσο για τους Περιστεριώτες, οι συντριβές στα φιλικά προετοιμασίας έχουν ανησυχήσει τον κόσμο, αλλά η νίκη επί του Ολυμπιακού έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα. Το «στοίχημα», ωστόσο, είναι αν θα δουλέψει το 3-5-2, που θέλει να εφαρμόσει ο Κάναντι… Έφυγαν Γκορμπούνοφ, Μανιάτης, Τόνσο, Μπρίτο, Λημνιός, Μπράγκα, Λε Ταλέκ, Παπαδόπουλος Κοντοές και ο Φυτανίδης και ήρθαν Μανούσος, Βασιλακάκης, Καρασαλίδης, Πολίντορο, Μενσά, Μανσόν και Μάρκοβιτς. Ουσιαστικά, έφυγε μια ομάδα και ήρθε μια άλλη!

Στη Λάρισα, «έτρεξαν» τις μεταγραφές τους, αποκτώντας, γρήγορα, Λεοζίνιο, Περόνε, Γουάλας, Κούσα, Ανδρεόπουλο, Μπόζοβιτς, Ζίζιτς και Κρίζμαν, ενώ, από αυτούς που έφυγαν, αξίζει να αναφερθούν οι Αβραάμ και Βαρέλα. Οι «βυσσινί», πιθανότατα, δεν θα κινδυνέψουν όσο πέρυσι, αλλά δύσκολα θα πάνε και ψηλά, με την έδρα τους, φυσικά, να αποτελεί, ξανά, το μεγάλο τους «όπλο». 

Αναφορικά με τις υπόλοιπες ομάδες της επαρχίας, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα, που τα… λένε, μάλιστα, στην πρεμιέρα, διένυσαν… βίους αντίθετους στις μεταγραφές. Με το 1,5 εκατ. ευρώ από την πώληση του Ντοναρούμα στη Μίλαν, οι Αρκάδες κινήθηκαν άνετα στο «παζάρι» και ενισχύθηκαν, ευελπιστώντας πως δεν θα «μπλέξουν» φέτος και μάλιστα, στόχος τους είναι να επανέλθουν στην πρώτη πεντάδα. Οι Ηπειρώτες, από την άλλη, με τον Γιάννη Πετράκη να παραμένει στο «τιμόνι», είναι ένα «θέμα» πώς θα παρουσιαστούν. Και αυτό, διότι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχασε σημαντικούς παίκτες, όπως ο τερματοφύλακας Πασχαλάκης (πήγε στον ΠΑΟΚ) και οι Κούτρης, Ακόστα, Ζάιρο, Μαμπουλού. Ανανέωσε, πάντως, ο Λίλα.

Διαφορετική φιλοσοφία στις μεταγραφές επέδειξαν και οι «νησιώτες», Πλατανιάς και Κέρκυρα. Οι Χανιώτες άλλαξαν εξ ολοκλήρου το ρόστερ τους, καθώς έφυγαν Γιακουμάκης και Μανούσος, ο γκολκίπερ Σωτηρίου, ο στόπερ Μπανανά και οι πολύτιμοι Μενδρινός και Μουνάφο. Από την άλλη, ήρθαν οι Γκρτζέλτσακ, Κρος, Ενσικουλού, Ντικαμονά, Μπούτνικ, Ομπερχάουζερ, Αγγελόπουλος, Στάμου, Πλίατσικας και Κοροβέσης! 




Η Κέρκυρα, στον αντίποδα, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, πλέον, στον πάγκο της, απέκτησε Σοϊλέδη, Βάργκας, Νούνες και Μπαλάφα, αλλά έχασε τον πολύ καλό Νίκιτς. Πολλές αλλαγές και από τον Λεβαδειακό, ο οποίος έφερε το μεγάλο -για τα δεδομένα της ομάδας- όνομα, τον Ζοσέ Ανιγκό, με θητεία στη Μαρσέιγ, για τον πάγκο του, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση, ωστόσο, με τη μεταγραφή του 37χρονου Μπραντάο! Έφυγαν Μουλόπουλος, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί και Καραμπουέ.

Τέλος, ο Παναιτωλικός, ο οποίος έχει… απωθημένο την πεντάδα -και την Ευρώπη- κράτησε στο «τιμόνι» του τον πολύπειρο Μάκη Χάβος, ο οποίος είδε τους Κούσα, Παπάζογλου, Κουτρομάνο και Μουνιός να αποχωρούν. Αποκτήθηκαν Μαρινάκης, Ντίας, Μασουρέκ και Μοράρ, με τους Αγρινιώτες να αισιοδοξούν πως φέτος θα είναι η χρονιά τους, μετά τα σκαμπανεβάσματα της περσινής σεζον.

Για το φινάλε, αφήσαμε τους νεοφώτιστους. Ο Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκε μεγάλος «νικητής» στις μεταγραφές, καθώς απέκτησε (κρατηθείτε…) 17 νέους ποδοσφαιριστές (μεταξύ των οποίων και οι έμπειροι, Μενδρινός, Κοντοές, Παπάζογλου), ενώ έφυγαν 13! Τεράστιο το «στοίχημα» για τον Άκη Μάντζιο, να καταφέρει να «δέσει» ξανά την ομάδα του, η οποία, πάντως, εντυπωσίασε στα φιλικά προετοιμασίας, με αποκορύφωμα το «διπλό» στη Λεωφόρο, επί του Παναθηναϊκού.

Όσο για τη Λαμία, η ομάδα του… μετρ των ανόδων, Μπάμπη Τεννέ, θα προσπαθήσει, στην πρώτη της παρουσία στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, να παραμείνει εκεί, αλλά αυτό θα το κάνει δίχως 23 παίκτες από την περσινή σεζόν! Όπως και η «Ελαφρά Ταξιαρχία», ωστόσο, έτσι και οι «κυανόλευκοι» της Φθιώτιδας κέρδισαν τις εντυπώσεις το καλοκαίρι, ειδικά μετά τη νίκη τους επί του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα.