24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Μπουτάρης για ΔΕΘ.... Βαρέθηκα να λέω κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια...Θα πάω σαν τον χαζό στα εγκαίνια

Η έκθεση «δεν μπορεί να είναι μια νεκρή μαύρη κηλίδα στην καρδιά της πόλης» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και κάλεσε τη ΔΕΘ να εφαρμόσει το Master Plan που έχει 



Για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη, 

μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης απάντησε
στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη για το ποια θα είναι η θέση του φέτος, καθώς, όπως είπε, τα προηγούμενα χρόνια έλεγε να μην έρχεται ο πρωθυπουργός στην πόλη.

"Γινότανε της κακομοίρας και η πόλη γινόταν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ερχόταν ο πρωθυπουργός Σάββατο πρωί και έφευγε βράδυ. Ασπάστηκα την άποψη σου να γίνει ένα φόρουμ, αλλά ο δήμος δεν μπορεί να το κάνει. Ο δήμος θα μπορούσε να αναλάβει την πρωτοβουλία", απάντησε στον κ. Καλαφάτη, ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε:

"Βαρέθηκα να λέω κάθε χρόνο να λέω τα ίδια. Θα πάω σαν το χαζό στα εγκαίνια. Η Έκθεση πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει το Master Plan που έχει. Δεν μπορεί να είναι μια νεκρή μαύρη κηλίδα στην καρδιά της πόλης. Ας αρχίσουν να εφαρμόζουν αυτό το πρόγραμμα".

Από την πλευρά του, νωρίτερα, ο επικεφαλής της δημοτική παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης ρώτησε τον κ. Μπουτάρη «σε ποια φάση είσαι με τη ΔΕΘ» καλώντας παράλληλα τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ξεκαθαρίσει το τι θα ζητήσει, εφέτος, από τον πρωθυπουργό, πριν έρθει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στις 26 Αυγούστου 2013, χαρακτήριζε «προσβολή» το ότι ο τότε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, «έρχεται σαν κλέφτης στη ΔΕΘ», ενώ στις 30 Αυγούστου του 2017, σε άλλη συνεδρίαση του σώματος, χαρακτήρισε την Διεθνή Έκθεση «εμπορικό και όχι πολιτικό γεγονός» κι ανακοίνωνε ότι «αν γίνει χαμός στην πόλη, θα το σκεφτώ να πάω στα εγκαίνια», ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

«Θα ήθελα να ρωτήσω τον Δήμαρχο αν θα κάνει κι εφέτος τη γνωστή έκκλησή του προς τον πρωθυπουργό, να μην έλθει στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Εφέτος, Δήμαρχε, σε ποια φάση, ακριβώς, βρίσκεσαι;», ρώτησε ο κ. Καλαφάτης.

Πηγή thestival.gr