24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

ΧΑΜΟΣ...Η αγορά έχει γεμίσει ελεγκτές της εφορίας (ΑΑΔΕ), αλλά οι επιχειρηματίες δεν βάζουν μυαλό!

 Βροχή τα «λουκέτα» από Μύκονο έως Ξάνθη... Στο 71% η παραβατικότητα!


Η αγορά έχει γεμίσει ελεγκτές της εφορίας (ΑΑΔΕ), αλλά οι επιχειρηματίες δεν βάζουν μυαλό! 

Στους 55 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσσαλία, Σποράδες και Ξάνθη, 

οι επτά στους δέκα δεν έκοβαν αποδείξεις! 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία
της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που είδαν το φως της δημοσιότητας, διαπιστώθηκαν 39 παραβάτες (παραβατικότητα 71%) και 167 παραβάσεις.

Το αποτέλεσμα, είναι οι παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας, που δεν εκδίδουν αποδείξεις, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα και κλείσιμο των καταστημάτων τους για 24 ή 48 ώρες, ενώ η διάρκεια μπορεί να φτάσει τις 96 ώρες αν διαπιστωθεί υποτροπή!

Ελέγχτηκαν κλαμπ, καφετέριες και εστιατόρια που εν μέσω τουριστικής περιόδου βρίσκονται στο προσκήνιο και έχουν αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής, αλλά δεν γλύτωσαν ούτε τα καταστήματα τουριστικών ειδών ή τα κομμωτήρια.

Στις ιδιαίτερες περιπτώσεις εντάσσονται το γνωστό κλαμπ της Μυκόνου 4711 όπου εμφανίζεται καθημερινά ο Διονύσης Σχοινάς και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 20 αποδείξεις.

Επίσης, σε τουριστικό πλοίο που εξυπηρετεί την γραμμή Μύκονο - Δήλο τα ευρήματα των ελέγχων δείχνουν ότι δεν είχαν κοπεί 62 εισιτήρια, αξίας 1.240 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση που για εύλογους λόγους δεν μπορεί να μπει λουκέτο, ο νόμος προβλέπει εναλλακτική ποινή, με το πρόστιμο των 1.500 ευρώ.

48ωρα λουκέτα επιβλήθηκαν μετά από έλεγχο και στις εξής περιπτώσεις:
κλαμπ στην Τρούμπα δεν έκοψε 26 αποδείξεις
ψαροταβέρνα στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης
καφέ στο Βόλο
κομμωτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
κατάστημα τουριστικών ειδών στη Σκιάθο
κλαμπ στη Σκιάθο
Beach bar στα Άφυτα Χαλκιδικής.