24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Μεγάλες ζημιές σε πάνω από 60 καταστήματα προκλήθηκαν χθες το βράδυ από ομάδα αντιεξουσιαστών η οποία έσπασε βιτρίνες, καθώς και ΑΤΜ στο κέντρο της Αθήνας.


Ο δήμαρχος Αθηναίων σχολίασε, «είτε μιλάμε για τους τραμπούκους, που έρχονται τις Κυριακές και εμποδίζουν τους καταστηματάρχες να ανοίξουν, είτε μιλάμε για τους άλλους με τις βαριοπούλες, μιλάμε για δυο διαφορετικές εκδοχές του ίδιου φαινομένου που εντάσσονται όμως στην ίδια στρατηγική».

Στο μεταξύ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών συγκροτεί συνεργεία τα οποία θα προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις. Δια στόματος του Προέδρου Κωνσταντίνου Μίχαλου, το ΕΒΕΑ ζητά την ενίσχυση των μέτρων διασφάλισης της δημόσιας τάξης, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια νέα περιστατικά στο πολύπαθο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

To χρονικό των επεισοδίων

Μεγάλες ζημιές σε πάνω από 60 καταστήματα προκλήθηκαν χθες το βράδυ από ομάδα αντιεξουσιαστών η οποία έσπασε βιτρίνες, καθώς και ΑΤΜ στο κέντρο της Αθήνας. Όλα ξεκίνησαν με την πορεία διαμαρτυρίας αντιεξουσιαστών μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της 29χρονης Ηριάνας από το Πενταμελές Εφετείο.

Περίπου 150 άτομα βγήκαν στη Λ. Αλεξάνδρας, έβαλα φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια μετέβησαν στην οδό Ιπποκράτους, όπου επιτέθηκαν με πέτρες κατά αστυνομικών, στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Από εκεί κινήθηκαν στο Μοναστηράκι γύρω στις εννιά το βράδυ και ανεβαίνοντας την οδό Ερμού άρχισαν να πετούν πέτρες, φωτοβολίδες και ξύλα κατά των αστυνομικών, ενώ προχώρησαν παράλληλα και στους απίστευτους βανδαλισμούς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δεκατέσσερις προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής. Οι 13 από τους 14 προσαχθέντες αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, ενώ ο ένας από αυτούς κρατείται για κατοχή χασίς.