24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Το Μενίδι μυρίζει μπαρούτι

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το Μενίδι. Για δεύτερη μέρα σημειώθηκαν επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας των κατοίκων που ζητούν να μπει ένα τέλος στο καθεστώς τρόμου και εγκληματικότητας.


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας διαμαρτυρίας των κατοίκων, ομάδα περίπου 200 ατόμων αποσπάστηκε και κινήθηκε προς τον καταυλισμό.

Οι αστυνομικοί, που είχαν πληροφορίες ότι κάποιοι Ρομά ίσως είναι οπλισμένοι και ίσως υπάρξει γενική σύρραξη, είχαν παραταχθεί και εμπόδισαν την πρόσβαση, κάνοντας χρήση χημικών. Τελικά οι πληροφορίες των αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν, καθώς από τον καταυλισμό ακούστηκαν πυροβολισμοί από καραμπίνες, χωρίς όμως να γίνει γνωστό από πού ακριβώς.

Στο μεταξύ συγκλονιστικός είναι ο τραγικός μονόλογος της μητέρας του Μάριου, όταν της έδωσαν το τραγικό μαντάτο: «Ο Μάριος δεν πρόλαβε να δώσει την παράστασή του» ψέλλισε μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων.

Ο επίλογος της ανείπωτης τραγωδίας γράφτηκε το Σάββατο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μενίδι. Συγγενείς, συμμαθητές και κάτοικοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 11χρονο Μάριο. Η σφαίρα που εκτοξεύθηκε από το «γλέντι» σε κοντινό σπίτι τού έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής μέσα στο προαύλιο του σχολείου του.

Διαμαρτυρία

Αμέσως μετά την κηδεία όλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο, για να διαμαρτυρηθούν. Η πορεία, περίπου 1.500 κατοίκων, σημαδεύτηκε ωστόσο από επεισόδια. Δέκα κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε σπίτια Ρομά. Στην αυλή ενός από αυτά τα σπίτια βρέθηκαν κάλυκες από αστυνομικούς, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έξι άτομα και έχουν γίνει 34 προσαγωγές. Την ίδια ώρα, ο 23χρονος, ο οποίος φέρεται ότι ομολόγησε ότι από τη δική του καραμπίνα πέθανε το 11χρονο αγοράκι στο Μενίδι, έρχεται σε αντίθεση με το ιατροδικαστικό πόρισμα, που κάνει λόγο για σφαίρα από 9άρι όπλο.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο σε οικισμό στην περιοχή του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας τραυματίστηκε από σκάγια στο μάτι ένας 8χρονος, ύστερα από ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά. Πέντε από τα έξι άτομα που συνελήφθησαν έχουν τραυματιστεί ελαφρά από σκάγια, ενώ έγιναν 32 προσαγωγές και κατασχέθηκαν πέντε κυνηγετικά όπλα, τα οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένα.