24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Ανασχηματισμός: Ποια ονόματα έχει στο μπλοκάκι του ο Σαμαράς

Πρόσωπο – «κλειδί» ο Γ. Στουρνάρας, είτε μένοντας είτε αποχωρώντας -Ποιοι ράβουν κοστούμια και ποιοι τα... μαζεύουν

Θέμα ημερών θεωρείται, σύμφωνα με...
πληροφορίες, η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ο ανασχηματισμός θα γίνει πιθανότατα το δεύτερο 15ηνθήμερο του Ιουνίου, αν και ο Ευ. Βενιζέλος ζητά από τον πρωθυπουργό να γίνει πολύ νωρίτερα.

Πρόσωπο-κλειδί του ανασχηματισμού είναι ο Γιάννης Στουρνάρας (είτε μένοντας είτε αποχωρώντας) καθώς το βασικό μήνυμα των κυβερνητικών αλλαγών θα εστιαστεί στην αλλαγή της οικονομικής και φορολογικής πολιτικής, στη στροφή στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση αδικιών.

Αν και ο υπουργός Οικονομικών έκλεισε την πόρτα της αποχώρησης κάνοντας λόγο για «ανθρώπινη αντίδραση που δημιούργησε λάθος εντυπώσεις» και ο πρωθυπουργός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, το σενάριο… καλά κρατεί και τα ονόματα που ακούγονται -για την περίπτωση που αντικατασταθεί- είναι του Σταύρου Παπασταύρου και του Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η ενδεχόμενη αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα συνδέεται και με την αλλαγή σκυτάλης στην Διοίκηση της ΤτΕ, που θα πρέπει (τυπικά) να αποφασιστεί έως τις 6 Ιουνίου, με τις πιθανότητες εδώ να είναι υπέρ του κ. Στουρνάρα.

Το ΠΑΣΟΚ φέρεται να έχει κάνει στροφή υπέρ της παραμονής του κ. Προβόπουλου για ένα εξάμηνο ή ένα έτος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η οποιαδήποτε κουβέντα για ανασχηματισμό ξεκινάει και... τελειώνει με τον υπουργό Οικονομικών. Η υπόθεση όμως περιπλέκεται αρκετά αφού αρκετοί υποστηρίζουν ότι το υπουργείο ενδέχεται να το αναλάβει ακόμα και ο ίδιος ο Σαμαράς με την βοήθεια συγκεκριμένων υφυπουργών και συμβούλων χωρίς όμως να αλλάξει το σχήμα που πραγματοποιεί τις διαπραγματεύσεις.

Σημειώστε ότι παραμένει ισχυρό το σενάριο ο Στουρνάρας να μην φύγει ακόμα από το υπουργείο, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το χρέος. Εν τω μεταξύ στην Τράπεζα της Ελλάδας θα μπορούσε - εκτιμούν αρκετοί- να μεταβεί προσωρινά κάποιος άλλος τραπεζίτης όπως για παράδειγμα ο κ. Κωστόπουλος που παραιτήθηκε από την Alpha.



«Φουντώνει» η ονοματολογία

Όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει αλλαγή προσώπων σε αρκετά από τα μεγάλα υπουργεία. Μπορεί οι τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τον πρωθυπουργό και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ορισμένοι υπουργοί που επιθυμούν να αλλάξουν πόστο.

Ήδη, πολλοί ακούγονται πως θα κουνήσουν μαντήλι στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ αρκετοί υπουργοί ενδέχεται να αλλάξουν χαρτοφυλάκιο.

Ο πιο σίγουρος για να αλλάξει κυβερνητικό πόστο θεωρείται ο Νίκος Δένδιας ενώ γρίφος παραμένει το ποιος θα κάτσει στη νευραλγική θέση του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο μετακίνησης τόσο του Κωστή Χατζηδάκη από το υπουργείο Ανάπτυξης, όσο και των Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας αντίστοιχα.

Μητσοτάκης και Χατζηδάκης θεωρείται βέβαιο ότι θα παραλάβουν νέα χαρτοφυλάκια, σε αντίθεση με τον κ. Γεωργιάδη που είναι πιθανό να βρεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος. Το όνομα του κ. Χατζηδάκη ακούγεται και για τη θέση του επιτρόπου στην ΕΕ.

Να χάσουν τις θέσεις τους κινδυνεύουν επίσης οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου και Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενώ γρίφος είναι και το υπουργείο Παιδείας αφού θα ήταν λάθος να αλλάξει τον υπουργό εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το κλίμα πάντως δεν είναι καθόλου καλό για τον κ. Αρβανιτόπουλο αν και όπως εκτιμούν οι πολιτικοί αναλυτές θα μπορούσε άνετα και χωρίς προβλήματα να τον αντικαταστήσει ο κ. Γκιουλέκας που είναι τώρα υφυπουργός.

Υποψήφιοι προς υπουργοποίηση θεωρούνται οι Μάκης Βορίδης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Γιώργος Κουμουτσάκος, Σταύρος Καλαφάτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος, με τον τελευταίο να συγκεντρώνει τα πυρά όχι μόνο στελεχών της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Στη ΝΔ μάλιστα θεωρούν ότι θα είναι μεγάλο λάθος από τον Σαμαρά να βάλει στην κυβέρνηση τον κ. Λοβέρδο που στο παρελθόν είχε καταστροφικές θητείες στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας.

ΠΗΓΗ:NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου