24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Ταλαιπωρία και εκνευρισμός διοτι δεν τους καταβλήθηκε το ΕΚΑΣ.


Ταλαιπωρία, εκνευρισμός και μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκαν χθες σχεδόν σε όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ από αγανακτισμένους συνταξιούχους, που διαπίστωσαν ότι ..δεν τους καταβλήθηκε το ΕΚΑΣ. Υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 20.000 οι συνταξιούχοι του ιδρύματος που έχασαν το εν λόγω βοήθημα. 


Υπήρξαν, μάλιστα, και χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπως στο υποκατάστημα στα Τρίκαλα, όπου μετέβησαν 42 συνταξιούχοι με διάφορα ποσοστά αναπηρίας όταν διαπίστωσαν ότι έχασαν το ΕΚΑΣ και ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους του ιδρύματος ότι πρέπει να υποβάλουν εκ νέου τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να το λάβουν ξανά.

Tραγικό
Ας σημειωθεί ότι μόλις στις 15 Μαΐου δόθηκε το ΕΚΑΣ σε αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και τώρα σε κάποιες περιπτώσεις ορισμένοι από αυτούς διαπίστωσαν ότι είχαν χάσει το συγκεκριμένο επίδομα. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση σε όσους επρόκειτο να μην τους χορηγηθεί το επίδομα, με τη διοίκηση του ΙΚΑ να αποποιείται των ευθυνών της, «πετώντας το μπαλάκι» στο υπουργείο Οικονομικών.


 Μάλιστα, για το ότι δεν εστάλη ούτε μια απλή ενημερωτική επιστολή στους δικαιούχους που έχασαν το επίδομα, αρμόδια στελέχη του ιδρύματος τόνιζαν ότι κάτι τέτοιο «δεν προβλέπεται από τον νόμο». Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή καταβολή του ΕΚΑΣ ήταν η πρώτη για τη φετινή χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι δόθηκαν στους δικαιούχους αναδρομικά ποσά πέντε μηνών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει νόμου από 1.1.2014 το ΕΚΑΣ καταβάλλεται μόνο σε συνταξιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά όρια που έχουν τεθεί και παράλληλα είναι άνω των 65 ετών. Εως πέρσι το ΕΚΑΣ το λάμβαναν οι συνταξιούχοι από 60 χρόνων και άνω. Ειδικά για τους αναπήρους το ποσοστό αναπηρίας πρέπει να είναι άνω του 80% για να ληφθεί το επίδομα χωρίς όριο ηλικίας. 

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υποβληθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ομως τα Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) υπολειτουργούν, με συνέπεια να καθυστερούν να εκδώσουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις.

 Ετσι, παρατηρείται το φαινόμενο να χάνουν το ΕΚΑΣ ανάπηροι, που έπειτα από λίγους μήνες θα το λάβουν πίσω, αφού πρώτα καταθέσουν και πάλι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. 


Σημειώνεται ότι το ύψος του ΕΚΑΣ κυμαίνεται από 30 ευρώ έως 230 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του δικαιούχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου